Poliklinische opname

U hebt van uw arts het advies gekregen u poliklinisch te laten opereren. Op deze pagina vindt u algemene informatie aan over de gang van zaken op de poliklinische operatiekamers. De poliklinische operatiekamers zijn bedoeld voor patiënten die onder plaatselijke verdoving een (kleine) operatieve ingreep ondergaan. Het voordeel van een poliklinische operatie is dat u na de behandeling weer naar huis kunt en niet in het ziekenhuis hoeft te blijven.

20140417 0164

DE VOORBEREIDING

  • U mag vóór en na de ingreep gewoon eten en drinken.
  • Indien u aan het gezicht geholpen wordt, gebruik dan op de dag van de ingreep geen make-up.
  • Bij een operatie aan de hand wordt u verzocht nagellak en/of sieraden al thuis te verwijderen.
  • Voor uw comfort is het raadzaam om gemakkelijk zittende kleding te dragen.
  • Wanneer de gegevens op uw stickervel niet meer kloppen, kunt u deze laten veranderen bij de centrale inschrijfbalie tegenover de hoofdingang van de polikliniek.

POLIKLINISCHE OPERATIEKAMERS

Op de afgesproken datum en tijd meldt u zich bij de receptie van de poliklinische Operatiekamers op de 3e etage, route 182.
Hierna neemt u plaats in de wachtruimte van de poliklinische Operatiekamers. Een operatieassistent(e) haalt u daar op en brengt u naar de kleedruimte van een operatiekamer.

Afhankelijk van waar u aan geholpen wordt, moet u zich gedeeltelijk ontkleden.

  • Wilt u uw stickervel met uw gegevens meenemen naar de kleedruimte?
  • Wanneer u overgevoelig bent voor bijvoorbeeld pleisters, of bepaalde medicijnen, is het noodzakelijk dat u dit vóór de ingreep meldt.
  • • Ook wanneer u medicijnen gebruikt, wordt u verzocht dit te melden. Dit geldt met nadruk voor bloedverdunnende middelen.

Het kan voorkomen dat het operatieschema iets uitloopt, doordat sommige ingrepen langer duren dan was verwacht. Wij vragen hiervoor uw begrip .

DE INGREEP

Op de operatiekamer neemt u plaats op de operatietafel. De arts geeft u rond de te behandelen plaats een of meer verdovingsprikje(s) in de huid. De verdoving werkt dan direct.
Om infectie te voorkomen, wordt het te opereren gebied schoongemaakt met een desinfecterende vloeistof en wordt u gedeeltelijk afgedekt met steriele doeken. Laat u zich niet afschrikken door de operatiekleding van de medewerkers. Ook hun kleding is bedoeld om u tegen infecties te beschermen.

CONTROLE/ NAZORG

Op de poliklinische operatiekamer hoort u van de arts of de operatieassistent(e) wat u na de ingreep wel of niet mag doen. Vóór uw vertrek uit het ziekenhuis kunt u bij de afsprakenbalie van de plastische chirurgie een afspraak maken (route 184) voor controle en voor het eventueel verwijderen van de hechtingen.
Een ingreep, ook al is deze klein, kan enige last geven. Het is doorgaans plezierig om iemand mee te nemen die u vóór en na de ingreep bij kan staan.

VERHINDERD

Indien u verhinderd bent wordt u verzocht dit zo spoedig mogelijk door te geven. In de operatieplanning kan hier dan rekening mee worden gehouden.

U kunt zich afmelden bij het secretariaat van de Plastische chirurgie:
Op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur: (070) 210 7730.

BEREIKBAARHEID

Afdeling plastische chirurgie:
volg route 184, Sportlaan 600
Afspraak maken:
8.00 – 12.00 uur en 13.00 – 16.00 uur: (070) 210 7760

Secretariaat:
tussen 9.00 en 12.00 uur: (070) 210 7730
Buiten kantooruren:
Spoedeisende Hulp: (070) 210 2060 (Leyweg 275)