Dr. Drs. Jan Debeij

Plastisch chirurg Jan Debeij studeerde neuro- en revalidatiepsychologie aan de universiteit van Tilburg en daarna geneeskunde aan de universiteit van Leiden. Hij promoveerde bij de afdeling klinische epidemiologie van het Leids universitair medisch centrum. De vooropleiding chirurgie deed hij in het Alrijne ziekenhuis te Leiderdorp, waarna hij zich specialiseerde in de plastische chirurgie in het Erasmus MC in Rotterdam en in de handchirurgie in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Hij doorliep het Nederlands hand-fellowship en deed een specialisatie in elleboogchirurgie in het AZ Monica in Antwerpen.

Per 1 maart 2019 werkt hij in het hand- en polscentrum van het HAGA ziekenhuis. Debeij is lid van de Nederlandse vereniging voor plastische chirurgie en van de Nederlandse vereniging voor handchirurgie. Tevens is hij lid van de AO trauma foundation, IBRA en young international member van de Amerikaanse vereniging voor handchirurgie. Daarnaast organiseert hij internationale cursussen over de behandeling van botbreuken en slijtage van hand, pols en elleboog.

Debeij behandelt zowel aangeboren als verworven letsels van de hand, pols en elleboog. Bij verworven letsel kan gedacht worden aan botbreuken, bandletsel, reconstructies van een verkeerd vast gegroeide botbreuk, een snijverwonding van pezen, zenuwen en bloedvaten, of stijfheid na een trauma van een vinger, de pols of elleboog. Daarnaast is hij gespecialiseerd in kijkoperaties van de pols en elleboog, gewrichtsslijtage (artrose) van vingers, pols, duimbasis en elleboog, de ziekte van Dupuytren en beknelde zenuwen.