Home

Haga Plastische chirurgie

0463-kleinPlastische chirurgie is het specialisme dat zich bij uitstek bezighoudt met het herstel van vorm en functie van lichaamsdelen. Herstel is soms nodig omdat de vorm of functie van een lichaamsdeel verstoord is door een aangeboren afwijking of door een ‘verworven’ (niet aangeboren) afwijking zoals een ongeval, infectie of operatie.

Een voorbeeld van een operatie is de reconstructie van een borst, die in verband met borstkanker is geamputeerd. Ook reconstructies van bijvoorbeeld een tong of mondholte bij patiƫnten die voor kanker in het hoofd-halsgebied zijn geopereerd, worden door plastisch chirurgen uitgevoerd

Hand- en polschirurgie
Een tweede belangrijk aandachtsgebied van de plastische chirurgie dat zich bezig houdt met herstel van functie is de hand- en polschirurgie. Patiƫnten met een verworven of aangeboren afwijking van de hand en/of pols kunnen terecht bij de plastische chirurgie. Voor meer informatie hierover bezoekt u onze website Het hand- en polscentrum.

Kinderplastische chirurgie
Een derde pijler van de plastische chirurgie in het Haga Ziekenhuis is de kinderplastische chirurgie. Kinderen met een aangeboren en/of verworven afwijking, zoals een schisis (hazenlip) worden behandeld in het Juliana Kinderziekenhuis. Voor meer informatie over het Juliana Kinderziekenhuis bezoekt u de website www.julianakinderziekenhuis.nl.

Cosmetische chirurgie
En als laatste behoort ook de cosmetische chirurgie, zoals liposculptuur, ooglidcorrecties en borstvergrotingen bij het specialisme van de plastische chirurgie.

0471-klein

meerinformatie-paars