Lipofilling

Vetweefsel van de buik, flanken en/ of bovenbenen wordt geoogst door middel van liposuctie en gebruikt voor contourverbetering of vulling. Er wordt hierbij een andere techniek gebruikt dan wanneer een liposuctie gedaan wordt. Lipofilling wordt uitgevoerd bij patiënten na operaties voor borstkanker, deuken en littekenweefsel na een trauma of andere chirurgische ingrepen, maar ook esthetische toepassingen,zoals bijvoorbeeld rimpels in het gelaat, om volume terug te brengen in het gezicht, waarbij gedacht kan worden aan de behandeling van holle oogkassen en volumeverlies van de konen en wangen, en reconstructie van de mond/ neus bij schisis patiënten

Het grote voordeel is dat er gebruik wordt gemaakt van levend weefsel; lichaamseigen vet, dit wordt niet afgebroken door het lichaam en levert een blijvend resultaat op. Het resultaat is pas na enkele weken goed zichtbaar omdat dan het wondvocht volledig weg is getrokken. Het resultaat van de behandeling is een huid waarin het volume is teruggebracht.

Vetweefsel kan alleen vastgroeien indien het voldoende van zuurstof voorzien wordt om te blijven leven. Dat kan alleen als er kleine dunne tunneltjes van vet verspreid in het onderhuidse weefsel ingespoten wordt. Er kan nooit een dikke klont op één plaats ingespoten worden, omdat het grootste deel daarvan door zuurstofgebrek zal afsterven.

Maar hoe goed de arts dat ook doet, bij verplaatsing van het vet zal altijd een deel onvoldoende zuurstof ontvangen om te overleven en afsterven. Daardoor slinkt de ingebrachte hoeveelheid tot soms wel 25% van het oorspronkelijke volume.

Lipofilling met behulp van BRAVA

BRAVA is een methode voor borstvergroting en -reconstructie . Het is een CE-gecertificeerd systeem dat een natuurlijke borstvergroting en -reconstructie mogelijk maakt. We spreken van “natuurlijk” omdat er wordt gevormd/vergroot zonder dat er implantaten, crèmes of medicijnen aan te pas hoeven te komen. Alleen een minimaal-invasieve lipofilling. Indien u BRAVA gebruikt voor een reconstructie van de borst(en), zullen meerdere sessies van BRAVA en lipofilling dienen plaats te vinden (in de regel 2 tot 5 keer). Het aantal keren lipofilling is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Uw plastisch chirurg kan u daarover het beste adviseren.

Voor meer informatie over de BRAVA: www.brava-aft.com.